Ojala-Niemelä tyrmää alueradioiden alasajon

Ajankohtaista 06:19

Lapin sosialidemokraattinen kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä tyrmää alueradioiden alasajon. Ylen johdon ilmoitus uusimmasta organisaatiouudistuksesta ei saa Ojala-Niemelältä pluspisteitä.

– Kyse on ilmiselvästä hivutuksesta, jossa ensi askelmalla lopetetaan omien alueellisten radiouutisten tuottaminen ja seuraavaksi aluetoimituksetkin saavat kuulla olevansa tehokkuusleikkurin alla, epäilee Ojala-Niemelä. Oma alueellinen uutistoimitus on säilytettävä Suomen kaikilla alueilla, Ojala-Niemelä vaatii.

– Lappilaiset ovat alueellisesta näkökulmasta kaikista suomalaisista heikoimmassa asemassa uutisvirran saavuttamisen kannalta: monelle radio ja omat alueuutiset on ainoa ajankohtaisen tiedon lähde maakunnassa, jossa netti on edelleen haaveen asteella monelle kotitaloudelle ja päivän lehdet saapuvat yleisesti koteihin vasta iltapäivän puolella, Ojala-Niemelä on huolissaan.

Jo television alueuutisten kohdalla on nähty, että kun Oulu ja Lappi on maakuntina niputettu samaan lähetykseen, niin harvassa ovat lappilaisten uutisten rivit siinä keitoksessa. Sama tulee tapahtumaan radiouutisten puolella, jos Ylen nykyjohdon kaavailut toteutuvat, arvioi Ojala-Niemelä.

– Kansalaisten tasa-arvo koskee myös tiedon saamista ja Ylen tuorein linjaus iskee juuri kaikista heikoimmassa asemassa muutenkin olevaan kansanosaan. Suomalaisten kahtiajako täytyy pysäyttää. Ylellä eduskunnan alaisena ja ainakin toistaiseksi vielä valtakunnallisena julkisen palvelun viestintäyhtiönä on tässä päävastuu, linjaa Ojala-Niemelä.

– Vaikuttaa siltä, kuin Ylen oikeistojohto haluaisi tehdä Ylestä kaupallisen mediafirman muiden joukkoon. Tällainen asia tulisi käsitellä avoimesti eduskunnassa.

Ojala-Niemelä ei hyväksy kansan tasa-arvoa nujertavaa markkinahivutusta kulisseissa askel kerrallaan.