Paananen: Tarkkana kilpailutuksessa!

Ajankohtaista 08:36

SDP:n puoluesihteeri Reijo Paananen vaatii erityistä tarkkuutta maavoimien raskaan kaluston kilpailutukseen. Hän muistuttaa, että ostaja määrää tuotteen ominaisuuksista.

– Jos selvityksen mukaan on mahdotonta määritellä kuormureita puolustuskalustoksi, on kilpailutuksessa oltava erityisen tarkkana. Puolustusvoimien 150 raskaan kuorma-auton hankinnalla on merkittävät vaikutukset työllisyyteen ja teollisuutemme maineeseen muissa maissa.

Paanasen mukaan Sisu Auto tekee laadukkaita tuotteita, ja on syytä arvella sen menestyvän kilpailutuksessa.

– Tarjouskriteereiden määrittelyssä on kuitenkin oltava tarkkana, ettei painopisteitä aseteta väärin, edellyttää Paananen.

Puolustusministeri Haglund kertoo lauantain Helsingin sanomissa kantanaan, että ”ostetaan sieltä, mistä saadaan hyvää laatua parhaaseen hintaan”. Paanasen mielestä laadun määritteleminen onkin kaiken a ja o.

– Tarvitsemme maavoimille kalustoa nimenomaan suomalaisiin keli- ja maasto-olosuhteisiin. Emme kaipaa samanlaista farssia, mikä on nähty Suomeen sopimattomien junien ja raitiovaunujen kohdalla. Nyt täytyy hankkia kerralla kunnollista tavaraa.

Paananen ehdottaa tarvittaessa innovaatiotukien käyttämistä Sisu Auton tuotekehittelyn tueksi.

– Laivatilausten saamiseksi pystyttiin hyödyntämään innovaatiotukia. Mikäli Sisu Auton tuotteiden kehitystyö edellyttää tukea, on työ- ja elinkeinoministeriön syytä tutkia tukimahdollisuus huolella.