Räsänen: Hallituksen riitely uhkaa haudata pienpanimojen ulosmyyntioikeuden toteuttamisen

Ajankohtaista 13:09

Joona Räsänen

SDP:n kansanedustaja Joona Räsänen pitää kestämättömänä, että hallituksen kykenemättömyys päästä sopuun ajamastaan alkoholilain kokonaisuudesta uhkaa vesittää pienpanimoiden ulosmyyntioikeuden toteuttamisen. Räsänen pitää tärkeänä, että panimoalan toimintaedellytysten ja työllisyyden kannalta alkoholiuudistuksen osa saataisiin toteutettua nopealla aikataululla.

─ Hallitus on suureen ääneen kertonut pyrkivänsä purkamaan järjenvastaisia normeja ja esimerkiksi yritysten toimintaa rasittavaa sääntelyä. Panimoalan kannalta selkeää parannusta – ulosmyyntioikeuden sallimista – hallitus ei kuitenkaan pysty viemään eteenpäin ajautuessaan kiistelemään laajemman reformin yksityiskohdista. Tilanne on surkea ja kertoo paljon hallituksen toimintakyvystä, Räsänen lataa.

Räsäsen mielestä hallitukselta kaivattaisiin nyt selkeää kannanottoa, miten se aikoo toteuttaa vastatuuleen joutuneen alkoholiuudistuksensa. Räsänen tunnustaa alkoholipaketin jakavan mielipiteitä erityisesti sen arvioitujen vaikutusten takia. Esityksessä on kuitenkin Räsänen mukaan kiistanalaisten asioiden ohella myös monia sellaisia esityksiä, joita on helppoa tukea.

─ On vahingollista, että panimoala on jätetty epätietoisuuteen, kuin löysään hirteen roikkumaan, ja odottelemaan josko hallitus saisi kiistansa ratkaistua. Panimoiden ulosmyyntioikeus täytyy nyt toteuttaa, Räsänen päättää.