Satavuotias Suomi odottaa hallitukselta toimia juhlavuonnaan

Ajankohtaista 08:30

Ilkka Kantola

Kansanedustaja Ilkka Kantola (sd) perää pääministeri Juha Sipilältä (kesk) toimia lasten ja nuorten eteen.

Julkisten tilojen, kuten koulujen, sisäilmaongelmat ovat olleet jatkuvasti viime aikoina esillä mediassa. Joissakin kouluissa lasten vanhemmat ja henkilökunta joutuvat kamppailemaan terveellisen sisäilman puolesta. Huoli lasten terveydestä on valtava. Kokonaisuudessaan julkisten kiinteistöjen homevaurioiden aiheuttamien terveyshaittojen hinta on arviolta 450 miljoonaa euroa vuodessa. Home- ja kosteusongelmien kustannuksia onkin tarkasteltava kokonaisuutena sekä kuntatalouden että valtiontalouden kannalta.

– Sovimme yhdessä aiemmin eduskunnan kyselytunnilla, että pääministeri Sipilä kutsuu eduskuntapuolueet yhteen etsimään ratkaisuja sisäilmaongelmiin. Kysynkin nyt pääministeriltä koska voimme odottaa kutsun saapuvan, kysyy Kantola.

Helmikuussa SDP esitti nuorisotyöttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi kansallista Kesäduuni-kampanjaa itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi, jolla jokaiselle nuorelle pyrittäisiin saamaan kesätyöpaikka ensi kesäksi. Osoituksena kyvystämme puhaltaa yhteen hiileen valtiovalta haastaisi mukaan kunnat, työmarkkinajärjestöt sekä yksityisen sektorin.

– Kaikkien mukaan ottaminen lähtee jo lapsista ja nuorista. Nuoren tulisi kokea olevansa osa yhteiskuntaamme, kesätyö on tässä arvokas alku.

– Odotan pääministeri Sipilältä ja hallitukselta toimia näiden kahden hankkeen toteuttamiseksi sekä tietoa, milloin asiat etenevät, päättää Kantola.