Sosialidemokraatit esittävät Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintojen kääntämistä kaikille pohjoismaisille kielille

Ajankohtaista 17:10

Maarit Feldt-Ranta

Sosialidemokraattien Pohjoismaiden neuvostolle jättämässä jäsenaloitteessa esitetään, että kirjallisuuspalkinnon saajiksi ehdolle olevat teokset tai vähintään kirjallisuuspalkinnon voittajateokset käännetään jatkossa kaikille pohjoismaisille kielille.

Pohjoismaiden neuvoston viisi kirjallisuuspalkintoa jaetaan tänä iltana DR:n konserttitalossa Kööpenhaminassa. Palkintojen tarkoituksena on tehdä maiden tiivistä kulttuuriyhteistyötä tunnetuksi. Pohjoismaiden neuvoston palkinnot ovat arvostettuja sekä kirjailijoiden että suuren yleisön keskuudessa.

Pohjoismainen kirjallisuus oli teemana myös viikonvaihteessa Helsingissä pidetyillä Kirjamessuilla. Peräti 9 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon finalistia osallistui messuille ja pohjoismainen kulttuuriyhteistyö näkyi messuilla muutenkin laajasti.

Linkkinä kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan avajaispuhe kirjamessujen avajaisista. Feldt-Ranta on myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen ja kuuluu käännösaloitteen tehneeseen sosialidemokraattien ryhmään ja on paikalla palkintojenjakotilaisuudessa Kööpenhaminassa.

http://maaritfeldtranta.fi/wordpress/pohjoismaat-teemana-kirjamessuilla-norden-som-tema-pa-arets-bokmassa/