Susanna Huovinen: Lehtomäki teki rohkean valinnan

Ajankohtaista 07:50

Kansanedustaja ja ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Susanna Huovinen (sd.) kiittelee ympäristöministeri Paula Lehtomäkeä rohkeasta valinnasta, kun tämä esitti ympäristöministeriön ylijohtajaksi WWF:n pääsihteriä Timo Tannista. Valtioneuvosto vahvisti valinnan torstaina.

Huovinen ihmettelee Keskustan kansanedustajien esittämää kritiikkiä (KSML 28.2.). Hänen mukaansa virkavalinnat pitää tehdä asiantuntemuksen ja pätevyyden, ei puoluekirjan perusteella.

– Reaktio Keskustan suunnalta tuntuu erikoiselta tilanteessa, jossa puolueella on ympäristöministerin paikka ja kansliapäällikkö on julkikepulainen, Huovinen kummastelee.

Susanna Huovinen on huolissaan, mikäli Keskustan kritiikin taustalla on se, että ympäristöasioissa pitäisi nykyistä enemmän huomioida maa- ja metsätalouden näkökulmaa.

– Itämeri on yksi maailman saastuneimmista merialueista ja ympäri Suomea kuuluu huolestuttavia viestejä järvien humusongelmista.

Ympäristöpolitiikkaa tulee tehdä ympäristön näkökulmasta. Sitä ei saa alistaa osaksi esimerkiksi maatalous- tai energiapolitiikkaa, Huovinen toteaa.

Susanna Huovinen on kuitenkin iloinen, että ympäristöministeriön asiat kiinnostavat Keskustan kansanedustajia.

– Puoluehan vastusti aikoinaan kovasti ministeriön perustamista, asenteet ovat siis muuttuneet myönteiseen suuntaan, Huovinen sanoo.