Ihalainen Lauri

Kansanedustaja
lauriihalainen.fi

 

Avustaja: Heli K. Koskinen
Email: heli.k.koskinen(ät)eduskunta.fi
Puh. 050 574 1264

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät eduskunnassa:

Talousvaliokunta
Maa- ja metsätalousvaliokunta ( varajäsen )

Luottamustehtävät: Suomen Jääkiekkoliiton liittovaltuusto

Olen syntynyt keväällä 1947 Pihtiputaalla. Valmistuin 19-vuotiaana Äänekosken ammattikoulusta kirvesmieheksi ja opiskelin 1960-luvun jälkipuoliskolla Työväen Akatemiassa.

Olen sosiaalidemokraatti kolmannessa polvessa. Arvopohjani rakentui kotona ja monipuolisesta järjestötyöstä – yhdessä tekemisestä.

Pitkä ura palkansaajan palveluksessa alkoi 1970 SAK:n nuorisosihteerinä. 20 vuotta myöhemmin minut valittiin SAK:n johtoon. Työtäni on leimannut palkansaajien asiat, sovinnollisuus, yhteistyöhön pyrkiminen ja koko isänmaan etua ajatteleva vastuukanto.

Työmarkkinajärjestöjen välisillä sopimuksilla on uudistettu työelämää, rakennettu sosiaalista turvaa ja hyvinvointiyhteiskuntaa. Sopimusyhteiskunta ja kolmikantayhteistyö on tuottanut merkittäviä tuloksia.

Tulin valituksi keväällä 2011 kansaedustajaksi Uudeltamaalta ja vastuu laajeni työministeritehtäviin vuonna 2011-2015 Kataisen ja Stubbin hallituksiin. Nyt työnsä aloittaneeseen eduskuntaan tulin valituksi Keski-Suomesta.

Uskon yhdessä vaikuttamisen voimaan ja siihen, että maailmaa, Suomea ja työelämää voidaan rakentaa reilummaksi ja oikeudenmukaisemmaksi askel kerrallaan.

Haluan säilyttää uteliaisuuden uuteen ja arvostukseni niitä kohtaan, jotka ovat suomen rakentaneen yhdeksi maailman tasa-arvoisemmista yhteiskunnista.

Haluan tehdä työni kansanedustajana mahdollisimman hyvin ja pyrkiä olemaan keski-suomalaisille äänestäjilleni antamanne luottamuksen arvoinen.