Merja Mäkisalo-Ropponen

Mäkisalo-Ropponen Merja

Kansanedustaja, puoluehallituksen jäsen
www.merjamakisalo.fi

Avustaja: Pirjo Gerdt
Email: pirjo.gerdt(ät)eduskunta.fi
Puh. 050 574 0279

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät eduskunnassa:

Tulevaisuusvaliokunta ( varapuheenjohtaja )
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta
Sivistysvaliokunta ( varajäsen )

Olen toisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 1981, erikoissairaanhoitajaksi 1983 ja terveydenhuollon opettajaksi 1991.

Terveydenhuollon tutkinnon suoritin 1991, terveydenhuollon lisensiaatin 1995 ja terveystieteiden tohtorin 1998. Vuonna 2003 opiskelin draamakouluttajaksi. Uskon, että elinikäinen oppiminen on itseensä tutustumista koko elämän ajan. Tässä asiassa ei koskaan tule täysin oppineeksi.

Olen työskennellyt muun muassa erikoissairaanhoitajana ja osastonhoitajana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, terveydenhuollon opettajana ja yliopettajana Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa. Ennen eduskuntaan tuloani työskentelin 10 vuoden ajan työyhteisökouluttajana.

Joensuun kaupunginvaltuustossa olen ollut neljä kautta, tällä kaudella valtuuston puheenjohtajana. Olen Muistiliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja, Miina Sillanpää Säätiön hallituksen jäsen ja Kansaneläkelaitoksen tilintarkastajien varapuheenjohtaja.

Olen kirjoittanut seitsemän kirjaa, joista uusimmat ovat Tarinat työn tukena (2007) sekä Vuorovaikutustaidot sosiaali- ja terveysalalla (2011).